el club

historia

Història

Diuen que l’historia sempre l’escriuen els vencedors. Els vencedor d’aquesta història son tots els nens i nenes que han pogut gaudir d’una estructura destinada a la seva formació, formació com jugadors de bàsquet i com persones. 
 
L’historia del B.C. TECLA SALA es indissoluble del Col·legi Tecla Sala de L’Hospitalet, que com no podia ser d’una altre manera, està ubicat al Carrer Tecla Sala, en uns terrenys que al seu dia va donar a l’Ajuntament de L’Hospitalet l’empresària tèxtil Sra. Tecla Sala. Perdonin la multiredundància, però és prou il·lustrativa de la imaginació de les diferents personalitats intervinents a l’hora d’anar posant noms, al carrer, al col·legi o al club. 
 
L’any 1.977, la calorosa tarda del 12 de setembre, es va constituir la primera Junta Directiva del B.C. TECLA SALA. La primera de la segona etapa, és clar, ja que des dels anys 50, el bàsquet havia estat l’esport rei al nostre col·legi. 
 
En Domingo Capdevila va presidir la primera Junta Directiva, formada per sis membres, tots ells alumnes o ex –alumnes del Col·legi. En aquella primera temporada 1977-1978 es van federar un total de tres equips, tots ells masculins, ja que el col·legi en aquell moment era exclusivament masculí, coses de l’època. Es van fer un juvenil, un júnior i un sènior. 
 
Els presidents posteriors van ser: 
Francesc Flor (1981-1984) 
Francesc Altés (1984-1988) 
Ramón Hormigón (1988-1990) 
Jaume Pujol (1990-1994) 
Pere Gallart (1994-1998) 
Antoni Fusté (1998-2013) 
David Olucha (2013-2018) 
Pepe Ortiz (Des de 2018 fins actualitat)

Aquells tres equips que van iniciar l’historia del B.C. TECLA SALA, han anat creixent fins arribar als 16 equips actuals, 11 masculins i 5 femenins, a més dels 80 nens que juguen, i mai més ben dit, a la nostra escola de bàsquet. L’historia del bàsquet femení al Tecla va començar l’any 1.996, amb la incorporació de les noies del col·legi Fàtima al Tecla Sala. 
 
Els èxits esportius van tenir el seu zenit amb l’assoliment del sots-campionat d’Espanya escolar a Cadis l’any 1999, que va continuar l’any 2.000 amb l’aparició a TVE d’aquest equip a la segona cadena guanyant el torneig organitzat per la cadena pública. 
 
Com una mostra més de la preocupació del bàsquet base, a l’any 1.985 es van celebrar les Primeres Jornades de Mini- Bàsquet i al 1.992 les Primeres Jornades de Pre-mini Bàsquet. Aquests esdeveniments es van refondre a l’any 2.002 sota la denominació de MEMORIAL PAU BALAGUER, en honor i memòria de la persona que va donar un nou impuls al Club amb la creació, entre d’altres esdeveniments, de les Primeres Jornades Informatives. En aquests esdeveniments van participar autèntiques primeres espases del nostre esport, com el Sr. Enric Piquet, Ex-President de la Federació Catalana de Bàsquet, o els coneguts Pau Gasol, Lluís Canut, Pere Farreres, Joan Creus, Andrés Jiménez, Joan Carles Mitjana, Antoni Bové, i moltes més personalitats de l’esport i dels mitjans de comunicació.


En altres apartats rel·lacionats amb els nostres petits també vam fer i encara fem les Jornades d’Escoles de Bàsquet per a que els més petits del Club cel·lebrin una diada especial. Per altra banda hem creat el Torneig Femení de cistella gran que el fem cap finals del mes d’abril amb molt èxit de participació.


Moltes activitats socials com ara el caga tió, la xocolatada, la festa de fi de temporada, la col·laboració amb la Marató etc.. formen part del dia a dia del nostre Club fent que ,cada cop, tinguem una masa social més gran i més engrescada.


Tot això sense oblidar la part competitiva en la que hem tingut la sort de formar jugadors que han arribat a ser professionals del bàsquet i han jugat tant en sel·leccions catalanes com espanyoles.


 
A la temporada 1.998-1.999 es va efectuar una important reestructuració al Club, modernitzant l'estructura i adequant-la als nous temps i al creixement que s’havia assolit en els darrers anys, modificant fins i tot alguns estatuts, de cara a protegir el seu futur. Aquests fets varen coincidir amb les primeres eleccions democràtiques del Club, d’on va sorgir la Junta presidida pel Sr. Antoni Fusté.


Després de molts anys d’una tasca absolutament marevellosa i des del 2013, una nova Junta entra a formar part del Club fins a l’actualitat presidida pel David Olucha amb l’afany de seguir fent el “Tecla" més i més gran cada cop.
 
En l’actualitat, la nostra estructura belluga més de 30 entrenadors, i quasi 250 jugadors, formant entre tots la família més nombrosa del bàsquet a L'Hospitalet, i fent-nos aparèixer com un referent dins del bàsquet base a Catalunya. 


A l’any 2017 el Club cel·lebra el seu 40è aniversari amb tot d’activitats que ens faran estar orgullosos de què som i d’on venim.

 
Diuen els savis, que per anar endavant, cal saber allà on es va i d’allà on es ve. Al Tecla sabem d’on venim, i creiem saber on anem. Els actuals directius hem escrit una pàgina de la història, i ens han explicat quin va ser el començament, però no ens toca a nosaltres escriure el final d’aquesta història. Aquesta tasca serà responsabilitat de les generacions futures, probablement d’aquells que avui passen hores botant una pilota al pati del Tecla, i llençant a una cistella, a la que en alguns casos no hi arriben. Avui, juguen, demà els tocarà “jugar” un paper diferent. Nosaltres ho hem fet, i ells ho faran, perquè a més de formar jugadors de bàsquet, volem formar persones, perquè, sapigueu, que en aquesta vida, a viure s’aprèn jugant, i no n’hi ha tanta diferència entre un partit de bàsquet i la vida, en ambdós casos s’ha de ser respectuós amb els contraris i bon company amb els teus, i aplicar criteris d’eficiència i competència, no per tenir èxits mediàtics, sinó per anar per la vida amb els conceptes clars de què val la pena i què no. 
 
VISCA EL TECLA!!! 

Bàsquet Club Tecla Sala
Carrer Tecla Sala, 18
L'Hospitalet de Llobregat
08901 Barcelona
info@bcteclasala.cat