noticies

i trobada descoles toni fuste

I Trobada d'Escoles Toni Fusté

Benvinguts/des,

Fa unes setmanes ens va deixar el Toni Fusté.

Com que el Tecla és un club molt viu, és possible que en l’actualitat molts dels jugadors, entrenadors i pares no sàpiguen qui era, especialment els més joves i qui faci menys temps que estigui vinculat al Club.

Miraré d’explicar qui era i que va significar la seva figura pel Tecla, ja que tant ell com el també desaparegut Pau Balaguer, massa jove per cert, han estat persones claus en la història del nostre Club.

El Toni Fusté va arribar al Tecla de la mà del seu fill Carles l’any 91, temporada en la que el Carles jugava en el Mini de segon any, incorporant-se a una generació del Tecla especialment brillant, que va competir sempre al màxim nivell de Federació Catalana en categories de formació.

La temporada següent (92-93) entra a formar part de la Junta Directiva en qualitat de Delegat de l´equip Preinfantil Masculí, ja que en aquells temps la Junta estava formada pels Delegats dels equips bàsicament, a més de President, Tresorer i Secretari.

En la temporada 96-97 passa a ser Vicepresident, dins la Junta presidida pel Pere Gallart, i finalment la temporada 98-99 esdevé President del Club fins la temporada 2012-13, en que va ser substituït pel David Olucha en la presidència.

Al llarg del seu mandat el Club es modernitza, adequant la seva estructura, tant esportiva com jurídica i social, a les noves exigències imposades per Federació, Generalitat, Ajuntament i demés estaments oficials, arribant en aquests anys al màxim nombre d’equips conformats al Club, 24 equips, però no només es va potenciar la quantitat durant el seu mandat.

Sempre atent als detalls, en aquests anys el bàsquet femení va mostrar un desenvolupament enorme, arribant a tenir un equip femení en cada una de les categories de formació, així com un sènior, fent-se patent el potencial femení del nostre Club, que va ser un Club exclusivament masculí durant molts anys.

La 1ª temporada del seu mandat es creen les Jornades d’escola de bàsquet, potenciant així aquesta important vesant del Club, cantera de futurs equips, i , sense cap dubte, els líders del club en quant a il·lusió, il·lusió dels propis nens i nenes, i dels seus familiars, que gaudeixen per primer cop de les habilitats, no sempre esportives, dels seus fills. A partir d’aquest mateix any, aquestes Jornades duran el nom de “Memorial Toni Fusté”.

La temporada 2003-2004, i amb la intenció de donar sortida als jugadors que han desenvolupat tota la seva carrera esportiva al Club, es decideix crear equips sèniors, mostrant així una sensibilitat especial també als més grans del Club.

El Toni va néixer a Sant Boi, però el seu cor era del Tecla de tota la vida, vida que es va acabar de manera sobtada el passat mes de febrer. La seva obra, però, es mantindrà viva mentre hi hagi un nen o nena vestits de vermell al pati del Tecla amb una pilota de bàsquet.

Descansa en pau, Toni.

Bàsquet Club Tecla Sala
Carrer Tecla Sala, 18
L'Hospitalet de Llobregat
08901 Barcelona
info@bcteclasala.cat